Bellman Cigariller

bellman-logo-cigariller

Bellman cigariller är Sveriges första och mest sålda cigariller. De är döpta efter den svenska musikern Carl Michael Bellman. Sortimentet består av cigariller där Bellman Gold 20 besitter den fulla smaken medan Bellman Silver 10 är något nertonad då den har högre ventilation i cigarillen. STG


Smakprofil och Ursprung

Varje cigarill i detta 20-pack är ett konstverk av blandad tobak från Colombia, Brasilien, Java och Kuba. Denna harmoniska tobaksblandning skapar en njutbar smakprofil som är både aromatisk och klassisk. Den milda karaktären gör dessa cigariller till en uppskattad favorit bland en bred skara tobaksentusiaster.

Cigarrskola

Att förstå grunderna i en cigarr är att uppskatta dess komplexitet. En handrullad cigarr består av tre huvuddelar: inlaga, omblad och täckblad. Inlagan utgör själva kärnan och smaken av cigarren. Det omblad som omsluter inlagan bidrar till cigarrens styrka och struktur. Slutligen täcks cigarren av ett tunnt och elastiskt blad, kallat täckblad, som på många sätt definierar cigarrens ”kläder”.

Cigarrens form, även känd som faconer, spelar en viktig roll. Grundformen, corona, har olika storlekar som petit corona, corona grande, double corona och mer. Andra vanliga faconer inkluderar panetela, robusto, belicoso, torped eller piramid, perfecto, lonsdale och churchill.

Tillverkare och Förädling

Habanos, som är ansvariga för tillverkningen av dessa cigariller, har ett gediget rykte inom tobaksindustrin. För ytterligare insikt och information om deras expertis kan du besöka deras officiella hemsida.