Luktsnus

Luktsnus/snuff: En Återvändande Tradition

Luktsnus, även känt som nässnus eller snuff, representerar en antik form av tobaksanvändning där det finaste tobaken malts eller pulveriserats och sedan inandas genom näsan, en teknik känd som ”sniffning”. Trots att luktsnus var allmänt populärt förr, har det nu återvänt till snusanvändarnas radar och är på väg att återupptäckas. Se exempelvis McCrystals Snuff.


Luktsnus i svensk i historia

Luktsnuset är i själva verket snusets föregångare och kom till Sverige under 1600-talet. Denna form av tobaksanvändning ansåg man vara en högsta modeaccessoar och var reserverad för adeln. Under årens lopp har snuskulturen förändrat sig avsevärt, men luktsnuset gör nu en återkomst, delvis tack vare den amerikanska trenden med snuff.

Under den svenska historien representerade luktsnuset en symbol för elegans och exklusivitet. Nu, i modern tid, har det fått ny popularitet som en del av en global trend. Snuff, som har en liknande tradition i andra delar av världen, har influerat återkomsten av luktsnus och återupplivat intresset för denna unika form av tobaksnjutning.

Således är luktsnuset inte bara en del av historien utan även en del av den moderna tobakskulturen, och dess återkomst ger användare en chans att utforska och uppskatta denna traditionella metod på nytt.

Vanliga frågor

Hur använder man luktsnus?


Öppna Dosan:
Öppna dosan med luktsnus.

Ta En Prilla: Använd fingret eller verktyg för att ta en liten mängd.

Placera Under Läppen: För in snuset i övre läppen nära näsborren.

Andas In: ”Sniffa” in genom näsan för att inhalera snuset.

Stäng Dosan: Stäng dosan noggrant efter användning.

Rengör: Tvätta händerna och rengör näsan vid behov.

Är snuff lagligt i Sverige?

Ja, snuff är lagligt i Sverige. Snuff är en form av snus, och försäljning och användning av snus är tillåten i Sverige. Det finns dock vissa regler och begränsningar som styr försäljningen och marknadsföringen av snusprodukter. Till exempel är försäljning av snus förbjuden till personer under 18 år, och det finns restriktioner för hur snusprodukter får marknadsföras.

Vart köper man luktsnus?

SnusStocken har ett fint sortiment av luktsnus / snuff. Besök oss även i våra butiker på

Tjärhovsgatan 3, 11621 Stockholm

Långholmsgatan 30, 11733 Stockholm