Lössnus

Lössnus är ett klassiskt snus som har varit verksamt sedan år 1822. Ingredienserna varierar allt efter varumärke men standard är oftast tobak, vatten, salt och natriumkarbonat. Ettan Lössnus


Brett Utbud av Lössnus hos Snusstocken

SnusStocken stoltserar med ett omfattande sortiment av lössnus, där både tidlösa favoriter och innovativa nykomlingar är välrepresenterade. Med mångfalden av varumärken och smaker som erbjuds, finns det garanterat ett snus som passar varje preferens.

Onlineköp av Lössnus

I dagens digitala era är det enkelt och bekvämt att handla lössnus online. Hos Snusstocken kan du i lugn och ro utforska det breda utbudet och välja det snuset som bäst tilltalar dig. Varorna kan levereras direkt till din dörr eller till ett närliggande ombud. Dessutom kan du välja mellan enskilda dosor eller ekonomiska stockar för större förpackningar.

Mångfald av Varumärken

Inom lössnusvärlden finns flera kända varumärken. Ettan och General snus är två ikoniska namn som varit förknippade med snus sedan mitten av 1800-talet. Ettan lös har bibehållit sitt autentiska recept sedan dess lansering år 1822.

Andra populära sorter inkluderar Göteborgs Rapé lös, Kronan lös och Knox lös. Rapé har varit en del av den svenska snuskulturen sedan början av 1900-talet, medan Knox och Kronan är nyare tillskott som snabbt vunnit popularitet. Knox, som tillhör det lägre prissegmentet, har blivit en av de mest sålda snussorterna i Sverige.

Smakrik Mångfald

Lössnus kännetecknas av den karakteristiska tobakssmaken, men många tillverkare väljer att inkludera inslag som bergamott för att addera ytterligare dimension till produkten. Även om snuset i regel erbjuder en traditionell smakprofil, finns det undantag såsom General Mackmyra Lös, som lockar med en distinkt whiskysmak.

Nikotinhalt

Nikotinhalten i lössnus tenderar att vara något lägre än i portionssnus, främst på grund av att fuktigheten i snuset påverkar kroppens upptag av nikotin. Generellt sett är snuset något torrare, vilket resulterar i en något mildare nikotinhalt jämfört med vissa portionssnusvarianter.

Vanliga Frågor

När lanserades lössnus?

Det lösa snuset gjorde sin debut i Sverige år 1822, och historiska dokument indikerar att svenskar redan på 1700-talet hade börjat snusa.

Vilket är det billigaste lössnuset i ert sortiment?

I det prismedvetna segmentet hittar du ersättare som Smålands Brukssnus Lös samt Knox Lös och Kronan Lös.

Innehåller lössnus mer nikotin än portionssnus?

Normalstarkt lössnus har oftast en något lägre nikotinhalt jämfört med white portion snus med samma styrka. Detta beror på att fuktigheten i snuset påverkar kroppens upptag av nikotin.

Vilket lössnus är bäst?

Den bästa varianten är subjektiv och beror på individuella preferenser. Smaken varierar mellan olika tillverkare, och därför är valet av bästa snus en personlig smakfråga. Utforska olika varianter för att hitta det som passar dig bäst.