Ettan Snus

ettan-snus-logga

Ettan snus är ett av de äldsta aktiva snusvarumärkena i svensk dagligvaruhandel. Varumärket etablerade sig 1822 som Ljunglöfs No. 1. portion


Ettan Snus

Ettan snus, ägt av Swedish Match, bär med sig en rik historia som ett av Sveriges äldsta snusvarumärken. Det blev grundat redan år 1822, och det sägs att receptet förblivit oförändrat sedan dess. Enligt grundaren Jacob Fredrik Ljunglöf var fermentering inte nödvändig för att producera snus, vilket ledde till ökad produktion och förbättrad smak.

Ettan snus erbjuder tre olika format – original portion, vit portion och lössnus. Trots de olika formerna bibehåller dem samma karakteristiska smakprofil och styrka i all produkterna.

  • Ettan Portionssnus – är ett traditionellt tobakssnus baserad på en unik blandning av tobakssmaker.
  • Ettan White Portionssnus – är ett ofuktad tobakssnus. White portionssnus, som det också är kallat, efterfuktats inte. Det kännetecknas av sin vita färg och ger en lite mer diskret och behaglig upplevelse.
  • Ettan Lössnus – är ett traditionellt snus i löst format. Lössnus gör att användare kan forma snuset till den form de själva önskar.

Ettan snus karakteristiska smakprofil kombinerar tobak, rök, hö, och en hint av mörk choklad för en komplex upplevelse.

Styrka i Ettan:

Nikotinhalten varierar mellan 7,5 mg/g och 8,5 mg/g beroende på produktvariant. Här är en översikt över dem tre produkterna:

Vad kostar Ettan?

Beroende på vilket format du är ute efter så kan priserna variera, Ettan går att köpa i individuella dosor och stockar. Lössnuset brukar ha ett högre styckpris än vanlig portion.

Hur många prillor är det i en dosa Ettan?

Både vanlig portion och vit portion ska innehålla 24 portioner i vardera.

Hur mycket nikotin är det i Ettan lös?

Ettan Lössnus har en nikotinhalt på 8 mg/g.