Stark Snus Portion

Stark snus portion är ett av dem starkare snussorterna. Den har en högre nikotinhalt och därmed känns mer under läppen när man snusar. T.EX Grov Stark Portionssnus Kronan Stark Original Portionssnus Knox Stark Portion


Stark Snus i Sverige: Mer än Nikotinhalt

Att definiera starkt snus i Sverige involverar en rad faktorer, där nikotinhalt inte är den enda avgörande. Generellt sett anses snus med en nikotinhalt över 12 mg/g som starkt. Dock kan det finnas undantag, som vissa varianter av Catch med en nikotinhalt på 15 mg/g, vilka ändå är klassificerade som normalstarka. Andra faktorer som spelar in inkluderar pH-värde och fuktighet, där högre värden påverkar upptaget av nikotin och därmed snusets totala styrka.

Tre Nivåer av Stark Snus

Det starka snuset i Sverige är indelat i tre styrkenivåer: Strong, Extra Strong och Super Strong, där den senare representerar det kraftigaste alternativet. Styrkan kan ofta visualiseras genom prickar på nikotinpåsarnas dosor; tre prickar för Strong, fyra prickar för Extra Strong, och fem prickar för Super Strong. Traditionellt snus kan även markera styrkan med text på dosorna.

Märken inom Strong Snus

Starkt snus finns i olika format, smaker och varianter hos SnusStocken. Från superslimmade white portioner till lössnus, finns det många alternativ. Många varumärken, såsom Grov, General, Kronan och Kaliber, erbjuder starka snusvarianter. För hög nikotinhalt kombinerat med kraftfulla smaker kan man utforska varumärken som G.3, Jakobsson’s, Nick & Johnny och The Lab. För de som föredrar tobaksfria alternativ erbjuder varumärken som ZYN, Swave och VOLT snus utan tobak.

Vanliga frågor

Vilket snus är starkast?

  • On! Mint Extra Strong – 28,6 mg/g.
  • Skruf Super White Slim Fresh #5 – 26 mg/g.
  • XQS Blueberry Mint Strong – 20 mg/g.
  • Ace X Cosmic Cool Mint Extra Strong – 20 mg/g.
  • Loop Habanero Mint Extra Strong – 20 mg/g.