Cohiba

cohiba-cigariller-logga

Cohiba är ett cigarrmärke med ursprung på Kuba. Cohiba börjde produktionen 1968 men började sälja till allmänheten först 1982. Innan dess tillverkade man dem exklusivt till Fidel Castro och andra högt uppsatta kubanska politiker. Cohiba finns för närvarande i två varianter, originalet som är producerat på Cuba av Habanos SA, och den Dominikanska varianten som dem säljer i USA. Dem har en lättare tobakssmak, dock med en fyllig Kuba-karaktär. Kolla exempelvis Cohiba Siglo I Instagram


Cohiba – Kubanska ciggarer

Cohiba, ett av de mest mytomspunna cigarrmärkena, skapades 1966 uteslutande för diplomater och statsöverhuvuden som besökte Kuba. Fidel Castro själv favoriserade denna extraordinära kubanska cigarr, och dess aura av exklusivitet och överlägsen kvalitet har hållit fast vid märket sedan dess början.

Ordet ”Cohiba” härstammar från Tainoindianernas språk och betyder tobak. År 1982 introducerades märket på den öppna marknaden med de första fasongerna Lanceros, Coronas Especiales och Panetelas. Dessa kubanska cigarrer tillverkas bland annat i den prestigefyllda El Laguito-fabriken. År 1989 utökades Cohiba-serien med tre nya storlekar – Esplendidos, Robusto och Exquisitos, och hela serien kallas Linea Classica. Dessa cigarrer är kända för sin fylliga smakprofil, fulla styrka och mogen arom.

År 1992 introducerades Linea 1492 – Siglo, för att fira Columbus upptäckt av Karibien och tobaken. Serien inkluderar sex storlekar, Siglo I, II, III, IV, V och VI, och erbjuder en något lättare tobak med en fyllig kubansk karaktär. År 2007 utökades Cohiba-serien med Maduro 5, som presenterade cigarrer med madurotäckblad och tre olika storlekar.

För den som söker det allra bästa erbjuder Behike, deras premiumlinje som anses vara bland de finaste cigarrerna på marknaden. Utöver detta erbjuder det kubanska cigarr märket även cigariller med en fylligare karaktär, vilket ger en bredd av alternativ för cigarrenthusiaster världen över.

Cohiba är mer än ett cigarrmärke; det är en symbol för överlägsenhet, kvalitet och en rik arvstradition inom cigarrtillverkning. Med en historia som sträcker sig över decennier fortsätter Cohiba att vara en verklig ikon inom världen av premiumcigarrer.